Ce informatii se regasesc inscrise in talonul autoturismului?

In acest articol vom discuta despre informatiile care se regasesc in talonul autoturismului. Fiecare autoturism are un talon.

Publicitate
7. Mar 2023
1466 vizualizari
Ce informatii se regasesc inscrise in talonul autoturismului?

In acest articol vom discuta despre informatiile care se regasesc in talonul autoturismului. Fiecare autoturism are un talon care dovedeste inmatricularea sa in tara respectiva. Chiar daca multi conducatori auto stiu cum arata un certificat auto, nu cunosc insa toate valorile inscrise in acest document. Intr-un astfel de certificat, pe prima pagina a talonului vom regasi o serie de inscrisuri. In continuare vei afla care sunt principalele sectiuni din talonul auto.

(A) numarul de inmatriculare
(B) data primei inmatriculari a autovehiculului
(C) datele personale
(C. 1) posesorul certificatului de inmatriculare
(C. 1. 1) numele de familie sau denumirea persoanei juridice (daca este cazul)
(C. 1. 2) prenumele sau initiala 
(C.1.3) adresa de domiciliu/sediu;
(C.2) proprietarul vehiculului:
(C.2.1) numele de familie sau denumirea persoanei juridice;
(C.2.2) prenumele sau initiala (initialele) (acolo unde este cazul);
(C.2.3) adresa de domiciliu/sediu;
(C.3) persoana fizica sau juridica care poate folosi vehiculul in virtutea unui drept legal, altul decat cel de proprietate:
(C.3.1) numele de familie sau denumirea persoanei juridice;
(C.3.2) prenumele sau initiala (initialele) (acolo unde este cazul);
(C.3.3) adresa de domiciliu/sediu;
(C.4) atunci cand se face referire la faptul ca posesorul certificatului de inmatriculare:
1. a) este proprietarul vehiculului;
2. b) nu este proprietarul vehiculului;
3. c) nu este identificat prin certificatul de inmatriculare ca fiind proprietarul vehiculului;
(D) vehicul:
(D.1) marca;
(D.2) tipul:
- varianta (daca este disponibila);
- versiunea (daca este disponibila);
(D.3) descrierea comerciala;
(E) numarul de identificare al vehiculului;
(F) masa:
(F.1) masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor;
(G) masa vehiculului in serviciu cu caroseria si cu dispozitiv de cuplare in cazul unui vehicul de tractare in exploatare, din orice alta categorie in afara de M1;
(H) perioada de valabilitate, daca nu este nelimitata;
(I) data inmatricularii la care se refera acest certificat de inmatriculare:
(I.1) data emiterii certificatului de inmatriculare;
(J) categoria vehiculului;
(K) numarul omologarii de tip (daca este disponibil);
(P) motorul:
(P.1) capacitatea cilindrica (in cm3);
(P.2) puterea neta maxima (in kW) (daca este disponibila);
(P.3) tipul de combustibil sau de sursa de putere;
(Q) raportul putere/masa (in kW/kg) (numai pentru motociclete);
(R) culoarea vehiculului;
(S) numarul de locuri:
(S.1) numar de locuri, inclusiv locul conducatorului auto;
(S.2) numar de locuri in picioare (acolo unde este cazul);
(Y) seria cartii de identitate a vehiculului;
(Z) autoritatea emitenta.

Cum procedam insa in cazul in care am pierdut talonul auto

Dupa cum bine stii, talonul este unul dintre cele mai importante documente pe care trebuie sa le avem in permanenta cu noi. Acest document va fi solicitat de fiecare data la un eventual control efectuat de Politia Rutiera si este important, deoarece contine informatii despre autoturismul pe care il conduci, date tehnice, dar si data la care a fost realizata ultima inspectie tehnica periodica. In cazul in care ai pierdut talonul masinii, trebuie sa stii ca trebuie sa te adresezi unui serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, avand la tine urmatoarele documente:

- cerere tip, pe care o poti procura de la ghiseu sau o poti descarca si printa de pe internet 
- declaratie din care rezulta furtul sau pierderea sau modalitatea in care a survenit deteriorarea documentului 
- cartea de identitate a vehiculului in doua exemplare, original si copie 
- actul de identitate al solicitantului in doua exemplare, original si copie 
- certificatul de inmatriculare deteriorat, in cazul in care solicitarea apare ca urmare a deteriorarii documentului si 
- dovada achitarii contravalorii certificatului de inmatriculare 37 RON 

Acestea sunt actele de care vei avea nevoie atunci cand doresti sa obtii un nou talon auto. Cu toate acestea, exista si situatia in care proprietarii autoturismelor decid sa modifice culoarea auto sau motorul, ceea ce inseamna ca datele din talon nu vor mai corespunde cu realitatea. In acest caz, va fi necesar ca datele despre masina sa fie modificate - de exemplu seria de sasiu, culoarea, seria de motor sau orice alta modificare adusa autoturismului. Si in acest caz, va fi necesar sa ne prezentam cu:

  • o cerere tip fisa de inmatriculare
  • cartea de identitate a vehiculului cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma Registrul Auto Roman in doua exemplare, original si copie si
  • actul de identitate al solicitantului in doua exemplare, copie si original
  • in plus, vom avea nevoie de dovada achitarii taxei certificatului de inmatriculare (37 RON)
  • procura speciala autentificata de notarul public, daca documentele sunt depuse de o persoana diferita decat titularul
  • certificatul de inmatriculare in original si copie a contractului RCA in termenul de valabilitate.

Ideal ar fi sa ai o mare grija de talonul masinii, astfel incat sa nu fie necesar sa il schimbi. In cazul in care il pierzi, iti este furat sau se deterioreaza, vei avea de facut multe drumuri pentru a-ti fi eliberat un nou talon. Pentru a asigura o pastrare a acestuia in conditii cat mai bune, recomandam ca talonul sa fie pastrat intr-o folie transparenta.

Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu adaugat inca

Adaugati un comentariu nou

Pentru a adauga comentariu trebuie sa va autentificati. Autentificare
Quiq
Administrator
Categorii
SEO
Imbunatatiti clasarea si vizibilitatea site-ului dvs. in motoarele de cautare cu articole informative si strategii eficiente de SEO. Descoperiti sfaturi si trucuri de la experti in marketing digital.
Publicitate
Descoperiti cele mai bune practici si strategii de publicitate online, cum ar fi publicitatea PPC, publicitatea sociala si altele. Obtineti sfaturi si trucuri de la specialistii nostri in marketing digital pentru a maximiza ROI-ul campaniilor publicitare.
Social media
Aflati cum sa utilizati retelele sociale pentru a va promova afacerea si a va conecta cu publicul. Descoperiti cele mai bune practici, strategii si instrumente pentru a maximiza impactul social media. Urmati sfaturile expertilor nostri in marketing digital pentru a creste angajamentul si a genera vanzari.
Meteo
Fiti la curent cu cele mai recente informatii meteo si aflati prognoza pentru urmatoarele zile cu articole informative si analize detaliate ale conditiilor meteorologice locale si nationale. Obtineti sfaturi si trucuri pentru a va pregati in mod eficient pentru conditii meteorologice extreme.
Vedete
Aflati cele mai recente stiri si noutati din lumea vedetelor, inclusiv interviuri exclusive, fotografii si videoclipuri din spatele scenei. Obtineti acces la informatii exclusive despre celebritatile preferate si aflati totul despre stilul lor de viata, moda si tendintele actuale.
Horoscop
Descoperiti horoscopul zilnic, saptamanal si lunar pentru zodia dvs. Aflati cum va fi ziua si saptamana dvs. in functie de influentele planetare si consultati sfaturile si previziunile astrologice pentru a lua decizii mai bune. Obtineti informatii despre semnificatiile planetelor si a aspectelor astrologice si aflati mai multe despre cum sa va folositi intelepciunea astrelor in viata de zi cu zi.
Videoclipuri
Descoperiti cele mai recente videoclipuri virale, interviuri exclusive, momente amuzante si multe altele. Uitati-va la clipurile preferate si aflati cele mai noi tendinte in materie de videoclipuri si productii video. Obtineti acces la o biblioteca de videoclipuri informative si divertismente pentru toate gusturile si interesele.
Stiri
Aflati cele mai recente stiri si noutati din tara si din intreaga lume, acoperind subiecte variate, precum politica, economie, afaceri, tehnologie, divertisment si multe altele. Fiti la curent cu cele mai importante evenimente si tendinte si obtineti perspectiva specialistilor si analistilor in domeniu. Urmati-ne pentru a fi informati in timp real despre cele mai importante evenimente si dezvoltari din lume.
Sport
Aflati cele mai recente stiri si noutati din lumea sportului, inclusiv stiri de ultima ora, interviuri, analize si previziuni. Acoperim cele mai importante evenimente sportive, de la cele mai mari ligi de fotbal, baschet si hochei la competitiile internationale de atletism, tenis si multe altele. Obtineti perspectivele specialistilor si a analistilor in domeniu si fiti la curent cu cele mai noi tendinte si evolutii din lumea sportului.
Tech
Aflati cele mai recente stiri si tendinte din lumea tehnologiei, inclusiv gadget-uri, software, aplicatii si multe altele. Acoperim cele mai noi lansari de produse, analize si recenzii, precum si cele mai noi descoperiri si inovatii in tehnologie. Obtineti sfaturi si trucuri utile pentru a profita la maximum de tehnologia dvs. si fiti la curent cu cele mai noi evolutii si dezvoltari din industria tech.
Auto
Aflati cele mai recente noutati si tendinte din lumea auto, inclusiv lansari de masini noi, teste si recenzii de automobile, accesorii si multe altele. Obtineti sfaturi si trucuri utile pentru a va mentine masina intr-o forma buna si pentru a o personaliza dupa preferintele dvs. Fiti la curent cu cele mai noi evolutii in industria auto si descoperiti cele mai noi modele si tehnologii in materie de automobile.
Comentat in ultima vreme
REPARATII LAPTOP Bucuresti si Ilfov la domiciliu : - reparat...
Piatra decorativă pentru exter...
Anunturi gratuite, vizibile pentru milioane de cumparatori. Creeaza-ti un cont gratuit